Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en behandlingsform, som foregår ved tryk - under fødderne. Her er der et fuldstændigt billede af kroppen udtrykt ved reflekszoner. Hver reflekszone henviser til et eller flere organer eller områder i kroppen. Ved at behandle reflekszonerne med tryk kan zoneterapien påvirke organerne til en bedre funktion og derved genoprette kroppens balance.

Behandlingen sætter gang i harmoniserende og udrensende processer overalt i kroppen. En del af processerne drejer sig om at fjerne affaldsstoffer, som er deponeret rundt omkring i kroppens væv og som virker belastende på vævets funktion. Når disse affaldsstoffer frigøres, vil man ofte få forskellige symptomer, der således er tegn på, at kroppen er i gang med at udrense. Overordnet gælder det, at det er nødvendigt at udrense en belastet organisme, inden en egentlig opbygning kan finde sted. Reaktionerne kan derfor ses som kroppens forsøg på at genskabe en optimal tilstand. Zoneterapi er ikke helbredende i sig selv, men hjælper kroppen til at helbrede sig selv. Zoneterapi er i dag en af de mest anerkendte alternative behandlingsformer i Danmark. En ubalance i kroppen viser sig ved sygdomme. Da kroppen er et komplekst system, vil dårlig funktion et sted skabe ubalance i helheden. Dette helhedshensyn er grundlag for teorien om zoneterapi.
Ubalancer i kroppen kan komme til udtryk på mange måder både fysisk og psykisk. Mange af os vænner os til det og tror det er noget vi bliver nødt til at leve med. Men sådan behøver det ikke at være.